top of page

#1 Consells per la conservació del Medi

Des de GarrafCoopera i la Plataforma Defensem l'Ortoll comencem una campanya de divulgació de consells i propostes per caminants, excursionistes i amants de la naturalesa que vulguin aportar el seu gra de sorra en la conservació i recuperació del Medi Ambient.


Número 1:

  1. Enamora’t de la Terra. Crear una relació afectiva amb el nostre planeta és el primer pas per treballar per la Naturalesa. Admira la seva diversitat, contempla les estrelles en una nit fosca, porta els teus fills a veure els insectes, descobreix la flora i observa els ocells.

  2. El teu refugi. Busca un <<lloc màgic>> envoltat de naturalesa, encara que sigui petit, i torna-hi cada vegada que necessitis un racó per reflexionar.

  3. Envolta't d’idees. Aprèn més d’altres cultures i maneres de viure. És probable que molts dels canvis que vulguis fer realitat ja hagin estat iniciativa d’algú altre. Participa. Comparteix idees. Mira, escolta i aprèn.

  4. Parla amb persones desconegudes. La majoria de la gent es sent intimidada parlant amb persones desconegudes. Les converses amb persones desconegudes poden portar els cursos més insospitats, i el destí final poden ser experiències més properes i felices i un món més amable, per tu i per elles.

  5. L’arbre de la vida. Celebra els moments més significants de la teva vida plantant un arbre: absorbeix el CO2, és la casa de centenars d’animals i ajuda a renovar i retenir la terra. A més, és un bonic testimoni del teu pas per la Terra.

  6. Camina més cada dia. Fixa’t una distància objectiu i dóna’t un premi cada vegada que el superis. El saber que tens un cos saludable t’ajuda a prendre la decisió de no anar a comprar en cotxe.

  7. Porta bosses de plàstic amb tu. Les bosses de plàstic són una de les coses més contaminants que utilitzem. Però pots reutilitzar-les per recollir les deixalles que trobes a la Natura. No pesa, és reutilitzable i pot protegir el teu telèfon mòbil si plou.

  8. Estima l’aigua, odia el plàstic. L’aigua és saludable. Però si ve d’una ampolla de plàstic i des de lluny, no ho és per la Terra. Porta sempre amb tu una ampolla de bona qualitat i reomple-la cada vegada que ho necessitis.

  9. No t’oblidis de les llavors. Mentre caminis pots llançar per sobre dels marges del camí llavors d’arbres, plantes i flors. Així ajudaràs a recuperar la biodiversitat i la reforestació si és necessari. Però no introdueixis espècies invasores, empitjoraràs el problema.

  10. Fes-te sentir. Si veus alguna cosa que pugui ser contaminant, fes-ho saber a les autoritats municipals o mediambientals. Potser algú ja ho ha fet abans, però és millor informar dues vegades que cap.

​Consells presentats a 'Nature-Saving Scholarship de Hike & Cycle': https://hikeandcycle.com/scholarship/


Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page