top of page

Confinem els cotxes - Recuperarem la ciutat!

La Coordinadora d’Entitats pel Clima del Garraf s’ha adherit a la campanya "Recuperarem la Ciutat" que demana «un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa i sostenible envers l'ús del vehicle privat.»

Aquesta iniciativa verda vé ja impulsada per una part mediàtica important amb la pàgina web i vídeos de https://www.recuperemlaciutat.com/ (val la pena visitar-la!), així com per un recolzament de nombroses institucions i empreses, famílies senceres i persones de carrer, artistes, i gairebé 600 entitats com nosaltres, que han signat i s'han ofert en el que calgui per a impulsar aquesta idea. Tot un moviment!

La coordinadora de la nostra regió, de la qual forma part Garraf Coopera i altres entitats de la comarca, ha fet una declaració conjunta que, a més de recolzar aquesta campanya, demana a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que «emprengui totes les actuacions possibles per millorar la qualitat de l’aire i no tornar a l’anterior “normalitat”.»

Publiquem aquesta declaració a continuació per a que pogueu llegir-la:

Declaració conjunta de la plataforma

Coordinadora Entitats pel

Clima Garraf

CAP A UNA NORMALITAT SOSTENIBLE

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha evidenciat punts febles de l’actual societat a molts terrenys. També ha aclarit algunes coses. Amb la reducció del trànsit de vehicles de combustió aquests últims mesos, l’aire de les ciutats s’ha tornat molt més net. L’emergència climàtica ha tingut dos mesos de respir que pot acabar quan tornem a la normalitat, una normalitat que de nou posarà el planeta en perill si no fem els canvis estructurals necessaris.

Són canvis que necessàriament hem de fer a nivell global. Calen actuacions conjuntes i coordinades entre els municipis, com ara la campanya #RecuperemLaCiutat que se suma a iniciatives semblants a tots els països. Demana «un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa i sostenible envers l'ús del vehicle privat. La contaminació atmosfèrica ens afecta greument la salut, agreuja els efectes de la Covid-19 i està relacionada amb una major propagació del virus. Volem recuperar les nostres ciutats. Unes ciutats saludables, que cuidin del nostre clima i de les persones.»

A Vilanova i la Geltrú, aquesta Coordinadora, formada per persones de diferents projectes i associacions en defensa d’una mobilitat més sostenible, una energia més neta, una agricultura més ecològica, un consum més responsable i una protecció del medi ambient més eficaç i amb més justícia social, ens adherim a la campanya #RecuperemLaCiutat, i demanem a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que emprengui totes les actuacions possibles per millorar la qualitat de l’aire i no tornar a l’anterior “normalitat”. En aquest sentit, animem a l’Ajuntament a seguir en aquesta línia i a implementar mesures d’impacte permanent a les actuacions provisionals previstes en el Pla de Mesures de Mobilitat Postconfinament.

Estem d’acord en la necessitat de connectar els carrils bici existents i crear itineraris ciclables nous, urbans i interurbans. També en que és imprescindible restringir el trànsit i recuperar espai per garantir l’accessibilitat, equitat, i els drets dels vianants. S’ha de fer amb un projecte de mobilitat sòlid, valent i amb visió de futur. La reconversió de l’espai públic requerirà de molt més que una nova senyalització.

Demanem a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que, mantenint els objectius del Pla de Mobilitat Postconfinament, hi afegeixi actuacions addicionals per una ciutat veritablement més sostenible, segura i justa.

L'impactant vídeo de la campanya a la ciutat de Barcelona

Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page