top of page

Mascaretes de cooperació

La cooperativa Unidas Venceremos (UNIVENS) de Porto Alegre (Brasil), formada per 23 dones, és una peça fonamental en la Xarxa Justa Trama, cadena productiva reconeguda a tot el Brasil per l’ús de fibres ecològiques en les seves produccions orgàniques i referent en l’economia solidària. Des de fa anys, Garraf Coopera treballa amb la Justa Trama amb ajuts dels ajuntaments de la comarca, sobre tot els de Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú.


Ara, posant l’èmfasi en la cura i protecció de les persones, UNIVENS ha decidit no aturar-se davant la COVID-19, i ha començat a produir mascaretes de cotó orgànic per a qui les necessita, sobretot persones sense sostre, treballadores, autònoms, drapaires, hospitals i centres de salut de la comunitat i altres barris de la ciutat. Les mascaretes es tallen en la mateixa cooperativa i es cusen a les cases de les treballadores, seguint les pautes de confinament i cura de tothom davant la pandèmia. Ja s’han produït i repartit més de 28.000 mascaretes. Les primeres van estar donades a 600 persones de la comunitat que treballen de cara a la població (forns, supermercats, sanitàries, etc.).

Costureres de la cooperativa UNIVENS i exemples de les mascaretes que Garraf Coopera ha comprat i ven al preu de 4€.

Malauradament, hi ha gran quantitat de gent que s’ha quedat sense feina a la comunitat de Nossa Senhora da Aparecida (5.000 habitants), en el Bairro de Sarandi (200.000 h.) a Porto Alegre (1.500.000 h. aprox.), on és la seu de la Justa Trama. Per això, Univens, en col·laboració amb la Fundació Banco do Brasil i Unisol, compren i reparteixen una cesta básica (bosses amb alimentació bàsica) per unes 200 famílies de la comunitat que s’han quedat sense ingressos, segons les nostres informacions d’ara, finals de maig de 2020. Ho compren en gran mesura a altres cooperatives productores de menjar i productes d’higiene.Repartiment de bosses bàsiques amb aliments i productes d’higiene.

A Garraf Coopera hem decidit sumar-nos a aquesta iniciativa i portar 1.000 d’aquestes mascaretes cap aquí. Farem donació als col·lectius en risc aquí en coordinació amb els ajuntaments locals, guanyant protecció de qualitat per a totes les persones de més risc i de tots nosaltres.


Garraf Coopera ja ha enviat 4.000€ de fons propis per poder no sols pagar les mascaretes, siní també per poder cooperar en la compra i repartiment de cestes bàsiques.


I també, recollirem donacions a canvi de les mascaretes sobrants i d’altres per a poder enviar una segona remesa de fons per a que la Justa Trama i Univens pugui continuar donant suport a l’economia productiva de cooperatives agràries del seu voltant (comprant més menjar), a la seva pròpia economia (fent més mascaretes) i a la solidaritat i cooperació entre la gent de la seva comunitat i el seu barri mentre es recuperi l’economia de la zona.


Justa Trama, que compta amb cooperatives en cinc llocs diferents de Brasil, està arribant amb el mateix èmfasi i preocupació a tots aquests indrets amb col·laboració d’aquí i de bancs populars, projectes productius i associacions de moltes localitat.


Com diuen elles “unidas venceremos e a luta continua” per una societat més justa!
@ Garrafcoopera 30 de maig de 2020.Fonts: ziricoop (27 d'Abril de 2020), i Eduardo da Reciclagem (23/04/2020), JustaTrama (febrer-maig 2020)Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page