top of page

Els cotxes sen van de l’Ortoll

A mesura que ha progressat la recuperació de l’Ortoll, també s’ha augmentat l’afluència de gent que vol gaudir d’aquest pulmó verd de la ciutat. Un gran pas endavant en aquest sentit es va experimentar el passat mes de maig amb el desconfinament. De cop i volta l’Ortoll es va omplir de gent que anhelava de passejar, córrer, anar amb bicicleta i airejar el gos en la natura. I ho van fer en un entorn sense cotxes, perquè encara no es va permetre el trànsit motoritzat. Això més bé semblava la Ciutadella de Barcelona el diumenge al matí!


Quan van tornar els cotxes als carrers - i també doncs a l’estret camí de Sant Gervasi a l’Ortoll - es va acabar la màgia. Seguia vinent gran quantitat de vianant i ciclistes, però la convivència amb els cotxes era difícil, gairebé impossible, i ja no es podia gaudir del lloc de la mateixa manera que just després del desconfinament. La situació era insostenible, i al mes de juliol l’Ajuntament va sorprendre a tothom amb una reforma ràpida, radical i d’execució excel·lent. Abans havíem tingut conversacions amb diferents tècnics de l’Ajuntament i amb bon enteniment, però malgrat això no havíem esperat un resultat tan bo i tampoc tan ràpidament.La reforma prohibeix el trànsit de cotxes al tram oest del camí de Sant Gervasi, entre el pas sota la via del tren a Adarró i l’aparcament de Sant Gervasi/Miramar. També prohibeix el pas de vehicles motoritzats des de el passeig de Ribes Roges fins al camí de Sant Gervasi pel pas sota la via del tren a Adarró. Significa que els usuaris de l’aparcament de Sant Gervasi només poden accedir-hi per l’entrada a Santa Llúcia des de la C-246a recorregint l’avinguda Aiguadolç d’oest a est. Per endreçar aquesta avinguda i millorar la seva seguretat, s’ha reservat un espai al costat mar per als vianants i s’ha eliminat l’aparcament als dos costats.Encara no s’ha pacificat el tram est - és a dir, l'accés al Llebetx des del Torrent de Sant Joan (carrer del Montseny) -, però segons el regidor de via pública, Antoni Palacios, des d’aquesta tardor només hi es permetrà la circulació de “vehicles autoritzats (veïnat i servei dels horts i l’escola)”. Amb això s’acabarà una llarga lluita que va començar fa gairebé sis anys quan la Plataforma Defensem l’Ortoll recolzada per Garraf Coopera, l’APMA, la Talaia, els Amics d’UNESCO, l’AMPA de Llebetx i la Frontissa van lliurar una instància a l’Ajuntament que demanava la pacificació d’aquest camí.


La iniciativa va ocasionar el següent article al Diari de Vilanova:La reforma realitzada ha millorat sensiblement i de forma imminent les condicions dels vianants, i les i els conductors semblen haver-se acostumat ràpidament a les restriccions.

Les imatges a continuació mostren millor que mil paraules la magnitud del canvi.

Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page