top of page

El Govern municipal incompleix el Pla de Mobilitat Urbana

Cal una separació entre cotxes i vianants ja

El dia 29 de maig de 2021, Garraf Coopera ha lliurat una sol·licitud a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que demana que compleixi amb el compromís del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de crear un espai segregat per als vianants al voral de la carretera C-246a entre la rotonda del c. Dr. Zamenhof i l’inici del camí Corral d’en Cendres. Segons el pla, s’hauria d'haver fet ja fa anys.

El text sincer de la sol·licitud és el següent:

“En novembre 2014, Garraf Coopera i altres associacions locals van lliurar una sol·licitud a l’Ajuntament per demanar una connexió segura per a vianants i ciclistes entre el camí d’Ortoll i el camí Corral d’en Cendres. Fa cinc anys, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va accedir a la demanda i va declarar al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS):

“Actualment no es disposa de cap espai adequat per a la circulació de vianants que permeti accedir al Camí Corral d’en Cendres. Es proposa crear un espai còmode i segur per a la circulació de vianants utilitzant l’espai del voral de la carretera C-246a segregant aquest espai de la calçada mitjançant peces separadores.”


El pla fixa un pressupost de 10.800 € i 1-3 anys de termini per executar l’obra.

Si teniu interés en veure la fitxa d'aquesta, cliqueu aquí mateix:

Actuacio P9 (Obra a la C-246a)
.pdf
Download PDF • 9KB

Des de llavors, tant sols la Diputació de Barcelona ha procedit amb canvis al respecte, amb la senyalització de la Ronda Ortoll Adarró – un circuit d’oci de 4,5 km per a ciclistes i vianants - que passa per aquest tram manifestament insegur i incòmode per a les persones que el transitin.Fins aquí hem pogut compensar els incompliments de l’Ajuntament. Però no ens sentim autoritzats per desplaçar els senyals de trànsit ni per instal·lar les “peces separadores” que menciona el Pla de Mobilitat Urbana.


Per tot això demanem:

  • Que l’Ajuntament de seguida faci les gestions necessàries per desplaçar els quatre senyals que dificulten o directament impedeixen que els vianants puguin passar amb seguretat sense envair la calçada de la carretera C-246a.

  • Que l’Ajuntament de seguida comenci la instal·lació de les peces separadores previstes pel Pla de Mobilitat Urbana Sostenible al voral de la C-246a entre la rotonda i l’inici del camí Corral d’en Cendres. “


La sol·licitud va acompanyada de quatre fotos del camí i dels senyals que cal desplaçar una mica perquè puguin passar els vianants. Us les adjuntem:
Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page