top of page

ES POSA EN MARXA EL BOSC DE LA MEMÒRIA DE LA DEPORTACIÓ

S'han iniciat les obres de millora de l'espai on s'ha d'ubicar el Bosc de la Memòria de la Deportació. Amb la col·laboració d’Arba Litoral, Garraf Coopera, Associació de Veïns del Tacó i l’Associació Projecte Buchenwald i la implicació i suport de l' Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Gracies a la implicació de l'equip tècnic de medi ambient, i als treballadors municipals Ismael Vázquez i Javier Pastor, que amb la seva perícia amb la maquinaria, fan una inestimable col·laboració a aquest projecte.


El Projecte de Bosc de la Memòria, es un projecte de memòria històrica i democràtica, que vol retre homenatge als 34 deportats del Garraf als camps nazis, a aquestes persones lluitadores i resistents antifeixistes, que van lluitar contra el franquisme i contra el nazisme, i que ara tindran en aquest espai, un lloc de record amb la plantació d'un arbre per cadascun, i amb la referencia a la seva biografia.


Aquest projecte, aquest bosc, completaran els espais de memòria de la deportació a la ciutat, junt amb el monument de la plaça de la Peixateria i les Stolperteine col·locades al maig d'enguany. Desprès de l'adequació del terreny, està previst que els proper dies 16, 22 i 29 de gener es faci la plantació dels arbres, dins del programa de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Vilanova i dels actes commemoratius del Dia Internacional de l'Holocaust, amb la participació de familiars dels deportats, voluntaris i voluntàries de les entitats, joves estudiants dels INS i entitats integrants del Projecte Buchenwald.Bosc de la Memòria. Solar que hi ha entre el cementiri, la rambla dels Països Catalans i l'avinguda de Vilafranca

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page