top of page

GARRAF COOPERA ENDEGA UNA CAMPANYA D’AJUT HUMANITARI AMB EL BRASIL


Díptic Cistelles Bàsiques
.pdf
Download PDF • 403KB

Garraf Coopera és una associació de Cooperació Internacional creada a l’any 2011 a Vilanova i la Geltrú, com una expressió del compromís cívic i solidari de moltes persones, fruit de la reflexió sobre la cooperació i la sensibilització. Treballa, des de ja fa 10 anys, amb projectes de suport i promoció de l’Economia Solidària donant suport econòmic i financer amb caràcter anual a la Cooperativa Central Justa Trama radicada a 5 Estats del Brasil.


La Justa Trama es configura com a una xarxa de cooperatives y associacions i dona feina a més de 600 famílies distribuïdes pels estats de Rio Grande do Sul, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Ceará i Rondônia. El seu model productiu es caracteritza per la integració de la producció de fibra ecològica amb l’agricultura familiar i la confecció de peces de roba, calçat i complements que es comercialitzen sota els principis d’economia solidaria, comerç just i respecte pel medi ambient.


La pandèmia Covid 19 a Brasil està destruint milers de vides i posant a milions de famílies en la més absoluta pobresa, greu fenomen agreujat per la política erràtica i ultraliberal del seu president i govern de la Unió, un personatge negacionista de les recomanacions de viròlegs i epidemiòlegs d’arreu del món i que està provocant una situació cada vegada més crítica al país.


La Justa Trama intenta pal·liar els efectes del COVID-19 sobre la població d’influència i les seves famílies i treballen, en cooperació amb d’altres entitats, en l’organització per a la producció i distribució de kits bàsics d’higiene i cestes bàsiques d’alimentació en els entorns i comunitats on hi treballen i viuen. Aquestes accions tenen una doble finalitat: alimentació i protecció de la població més vulnerable i la recuperació de la producció per part de les cooperatives de producció agroecològica.


Garraf Coopera no és aliena a la difícil situació que viu la Justa Trama com a col·laboradora consolidada des fa 10 anys. Per aquest motiu posa en marxa, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú i amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, una campanya solidària amb el poble brasiler per donar ajut alimentari d’emergència a centenars de famílies en greu risc de vulnerabilitat a l’entorn dels cinc estats on està present la Justa Trama i les seves aliances locals, com ara, els bancs populars, el Moviment Sense Terra, sindicats i entitats religioses, entre d’altres. L’objectiu és donar suport econòmic a la compra i distribució de Cestas básicas elaborades amb arròs, frèjoles, mantega, oli, pasta, pa, llet, fruita, producte fresc i productes bàsics d’higiene. Els productes es compren en origen a cooperatives de producció local i d’economia social. El preu aproximat és de 20€ per cistella bàsica que alimentarà a una família de 4 membres durant 20 dies. Amb aquesta campanya fem una crida a la solidaritat i col·laboració amb donacions amb l’objectiu de minimitzar la fam i la pobresa més extrema.


En el marc d’aquesta campanya s’ha habilitat un compte a Instagram amb el nom Garrafcoopera on podreu trobar més informació i el procediment per donar suport econòmic. Així mateix, es pot donar a través del nostre web o per transferència directa al compte corrent de la Caixa d’Enginyers ES95 3025 0031 1414 0000 5077. Titular: Garraf Coopera, indicant el concepte Cestas Básicas Brasil i el e-mail per informar de la marxa de la campanya.


Garraf Coopera garanteix honestedat, rigor i rendiment de comptes a totes les persones i entitats que col·laborin, mitjançant informes, memòries i contactes amb les persones de la Junta directiva de Garraf Coopera, i en els canals Facebook, Instagram i web disposats al servei de la campanya.


Commentaires


Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page