top of page

Obert el nou camí de la Carrerada


La Carrerada al tram entre el Camí Vell de Cubelles i la plaça dels Ocells. El nou camí ja té força usuaris.Entre el 26 i el 28 d’octubre passats, Garraf Coopera va procedir a l’obertura i neteja del tram de l’antic camí ramader anomenat "la Carrerada" que va des del Camí Vell de Cubelles fins a l’avinguda Torre del Vallès.


Aquest tram pertany al Camí Ramader de la Marina d’aproximadament 200 quilòmetres, que recorre Catalunya de nord a sud: des de les muntanyes de la Cerdanya, fins a la sorra de la platja al Penedès-Garraf, tot passant per les terres intermèdies del Lluçanès. Transcorre per deu comarques catalanes, una regió francesa i més d’una cinquantena de municipis.


El Penedès i el Garraf havien estat històricament un indret on els ramats de la Cerdanya, el Ripollès, el Solsonès i el Berguedà, hi passaven els hiverns. Si bé els camins ramaders han estat històricament els connectors biològics que de manera natural han enllaçat realitats ecològiques i paisatgístiques diferents, en l’actualitat no s’aprofita prou el potencial d’aquesta gran teranyina viària per interrelacionar els actuals espais naturals protegits del país. Garraf Coopera reivindica aquest paper dels camins ramaders i, des de fa temps, es dedica a l’estudi i recopilació documental de camins, mulasses, corrals, masies, pous, cisternes, així com la recuperació de la toponímia, basada sobretot en el treball del Vilanoví, Vicenç Carbonell Virella.


L’objectiu de l’obertura i neteja de la Carrerada s’inscriu en la recuperació del tram vilanoví del Camí Ramader de la Marina, des de la plaça d’Adarró i el Turó del Sèu fins a la Talaia i el Pla dels Cabridets (Pla de les Palmeres). Posteriorment, es farà una plantada d’arbres, arbustos i flors típiques de la vegetació mediterrània al llarg dels 900 metres de l’esmentat camí. Esperem que aquesta actuació contribueixi a millorar la gestió del medi ambient i del patrimoni natural de la ciutat de Vilanova i a la conscienciació de la població.

Fotos del nou camí a la Carrerada i de la seva construcció.


Comments


Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags