top of page

S’inaugura una via verda entre Vilanova i el camí Vell de Cubelles

  • Els voluntaris de Garraf Coopera han arreglat els camins per poder transitar per aquest camins, arreglant els murs de pedra seca, treient males herbes...


El diumenge 29 de maig s’inaugura el segon tram de l’antic camí de Santa Llúcia que durant dècades ha estat totalment intransitable. Desprès de dos anys i mig de desbrossament de la vegetació i reconstrucció dels marges de pedra seca per part de voluntaris de Garraf Coopera, l’històric camí està llest per ser inaugurat i posat a disposició de la població.

A la tardor de 2019 es va inaugurar el primer tram del camí que va des de la urbanització de Santa Llúcia fins a l’avinguda Aragai. Amb la inauguració del nou tram, que connecta amb el camí Vell de Cubelles, es completarà una autèntica via verda per a caminants i ciclistes entre Vilanova i Cubelles. Formen part d’aquesta via verda altres camins històrics com el camí de Sant Gervasi i el camí d’Adarró que, també, han estat recuperat per voluntaris de Garraf Coopera.

Tots els camins mencionats formen part de la Carrerada de la Cerdanya, que durant segles va ser el camí ramader més important de Catalunya i des de la intersecció amb el camí Vell de Cubelles té continuïtat en un camí que segueix paral·lel a la variant C-31 fins al pont de l’avinguda Torre del Vallès. Des d’aquí, puja fins al càmping Vilanova Park i a la Talaia. Durant els últims anys, diferents associacions i municipis, com el de Vilanova i la Geltrú, han començat la recuperació de la Carrerada de Cerdanya que, també s’anomena el Camí Ramader de la Marina.

La intenció de Garraf Coopera és que la Via Verda es consolidi com una via fonamental per a vianants i ciclistes. Perquè això sigui realitat, l’associació ha demanant l’Ajuntament i la Diputació des de fa més de quatre anys que facin més segur el creuament de la C-246a a l’entrada de la urbanització de Santa Llúcia. Fins ara sense cap resultat.

La inauguració consisteix d’una passejada que comença a les 10.30 h a la plaça d’Adarró al final del Pg. Ribes Roges i recorre els camins Sant Gervasi, Adarró i Santa Llúcia fins al camí Vell de Cubelles. Desprès s’ofereix un piscolabis al costat del banc sota el pi a prop d’aquest últim camí – un punt emblemàtic amb vistes magnífiques sobre el mar i gran part de la zona verda de l’Ortoll. Aquí també hi haurà parlaments sobre la Carrerada, la recuperació de l’Ortoll i activitats futures de Garraf Coopera.


Un tram del camí que s’inaugura després de dos anys i mig de restauració.


El final del camí de Santa Llúcia. Al fons es veu la intersecció amb el camí Vell de Cubelles.


Ubicació del camí de Santa Llúcia. Amb línia discontínua, el camí que s’inaugura el diumenge 29 de maig. Té una llargada d’uns 300 m.


留言


Entradas destacadas

Entradas recientes

Archivo

Buscar por tags

bottom of page