top of page

Treball Qualificat per Crèixer. Cooperativa Central Justa Trama.

Treball qualificat per créixer. Cooperativa Central Justa Trama és un projecte per crear i sostenir dos llocs de treball per a la Cooperativa de segon grau Justa Trama. Aquests llocs de treball s’han de sostenir durant dos o tres anys fins que siguin absorbits per la cooperativa i dotar la cooperativa d’algun dels equipaments necessaris pel desenvolupament dels llocs de treball. Els llocs son: una administrativa gestora de la producció i un perit agrícola. 

Justa Trama está formada per: ADEC (Ceará), APOMS (Mato Grosso), UNIVENS (Rio Grande do Sul), Cooperativa Fio Nobre (Santa Catarina), Cooperativa Açaí (Rondônia), Coopertextil (Minas Gerais)

 

Localització del projecte a Brasil

APOMS. Campamento do Sem Terra. Estat de Mato Grosso do Sul, Brasil.

Cooperativa Univens. Bairro do Sarandi. Porto Alegre. Estat de Rio Grande do Sul.

 

Breu descripció del projecte

Aquesta cooperativa de segon grau formada per altres sis cooperatives produeix i comercialitza la marca Justa Trama, roba procedent del cotó ecològic que plantat al nord del Brasil per ADEC (Ceará), teixit i filat al centre per Coopertextil (Minas Gerais) acaba sent transformat en roba per UNIVENS (Rio Grande do Sul), Cooperativa Fio Nobre (Santa Catarina), en el sud de Brasil amb els complements fets a Açaí (Rondônia) en plena Amazonia.

 

El primer lloc de treball és una cooperativista que s’encarregarà de la gestió i administració de la cooperativa i de la comercialització de la producció de la roba marca Justa Trama, que treballarà a la central (Porto Alegre) i el segon lloc de treball serà un perit agrònom que s¡encarregarà de desenvolupar APOMS (per passar de 3 a 30 famílies productores de cotó verd i vermell) i d’impulsar la producció del cotó i per la pròpia alimentació de les famílies i comunitat implicades.

 

Sector

Activitat productiva i comercial, desenvolupament local, programa ocupacional i drets laborals i la reducció de les desigualtats reals entre dones i homes. També sobirania alimentària.

 

Persones beneficiàries

Directes: 2 persones a la cadena productiva.

Indirectes: 600 famílies de 7 comunitats rurals i urbanes al llarg de tot el Brasil.

 

Període d'execució

12 mesos a partir del setembre del 2012

 

Observacions

El suport d’UNISOL  a la cadena productiva del cotó solidari i a la Cooperativa Justa Trama així com la progressió, millora i augment de la qualitat i quantitat de producció de la marca Justa Trama asseguren la viabilitat del projecte i el progrés en la generació de treball i renda en les comunitats implicades.

bottom of page